Кернеса позбавили «брудного» аргументу проти намету – він більше не брудний (фото)

Фото: UA: Харків

У наметі на майдані Свободи влаштували прибирання, волонтерки вимили його.

Про це повідомляє UA:Харків на сторінці у Facebook.

«Сказали, що брудний намет – так треба його вимити, – каже волонтерка. – Я це і затіяла. Спитала чергового, чи буде доречно вимити намет. Він сказав, що буде доречно. От я і принесла води, ганчірочки. І стала мити, а дівчата долучилися».

Також сьогодні навколо намету розставили піноблоки. Їх оброблятимуть ґрунтовкою. Потім ці піноблоки розмалюють діти, розповів учасник прибирання Валентин Бистриченко.

Організатори назвали це арт-об’єктом. Стенди з фотографіями та текстами закріпили мішками.

«Діти прийдуть, їх красиво пофарбують і буде воно вже гарно виглядати й нагадувати всім нам, що зараз іде війна», — говорить Бистриченко.

Нагадаємо, 9 травня петиція з вимогою прибрати намет на майдані набрала на сайті мерії 5000 голосів. У звернені до мерії йшлося: «Мало того, що своїм брудним видом воно спотворює вигляд майдану, так воно ще й небезпечне — недавно там вибухнув газовий балон».

Петицію закликав підтримати мер Харкова Геннадій Кернес. У своєму зверненні до містян зазначив: «На цей намет на пл. Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудний, з якимись фрагментами снарядів».

Як повідомляв Харків Times, сьогодні народні депутати закликали поліцію та прокуратуру Харківської області не допустити зносу намету “Все для перемоги”.